Afslapning ved stranden i Sanur

Ah. Lige hvad vi havde brug for. Fred og ro og afslapning ved vandet. At svømme rundt i det klare og kølige vand, kan få en stresset sjæl helt ned i tempo. Det blev til fire overnatninger i Sanur på to forskellige guesthouse, begge rigtig fine og med en lille pool til at dyppe sig i. Dagene blev brugt på at slentre langs stranden, læse bøger og drikke kold iskaffe. Total feriestemning. Det var dog også hårdt lige pludselig at være omgivet af turisme og dertilhørende fristelser, når man er på seks måneders rejse og ikke blot to ugers ferie. Så går det ikke at forsøge at overholde ferieloven (mindst en is per dag).

Den sidste dag lejede Christian en cykel for at cykle langs stranden, mens jeg tog vandreskoene på og gik den del af ruten. Der løb en asfalteret (eller flisebelagt) sti langs den ca. 5 km lange strandpromenade ved Sanur. Det var en rigtig fin tur langs vandet. Der er forskellige afsnit af stranden; nogle tilegnet de kæmpestore luksus resorts med decideret sofasenge på stranden, andre til de lokale hvor vandet var proppet med børn og badedyr i et væk.

Efter tre dage med afslapning måtte turen gå videre. Det kan ikke være ren badeferie det hele (siger Christian). Vi tog en bus videre nordpå til Ubud, som skulle være den kulturelle hovedstad på Bali. Den ligger ca. 30 km fra Denparsar (og Sanur) og det tog en lille time at nå. Herefter slæbte vi os gennem varmen for at finde et guesthouse. Vi placerede mig og bagage på en cafe, mens Christian gik ud for at “scoute” området. Det lykkedes at finde et fint og billigt lille guesthouse, hvor vi indtil videre bliver tre overnatninger.

Eftermiddagen gik med en tur rundt i Ubud by. Det er en spøjs by. Der er den velkendte kaotiske indonesiske trafik og et mylder af turister, men samtidig har den små oaser gemt overalt. Det meste er gemt væk af murer og højt dekorerede porte, men når man stikker hovedet indenfor er der de dejligste små haver. Det er bag sådan en port, vores guesthouse ligger.

Ubud er også et mekka for velvære, yoga og alskens mad. Det skulle eftersigende være her man får det bedste mad på Bali. Og efter to måltider i byen er vi ikke uenige. Det ser ud til vi endnu engang er havnet et sted med mange fristelser. Der må prioriteres. Og økonomiseres.

ChrLou

3 comments to “Afslapning ved stranden i Sanur”

You can leave a reply or Trackback this post.
 1. Jens - February 19, 2018 Reply

  Godt at I har fået ladet op. Jeg er ikke i tvivl om at overholdelse af ferielove er kommet jer til gode. I er nu så store, at I godt må skifte isen ud med en kaffe, en øl eller en drink og så stadig leve op til lovens ånd

  • Louise - February 21, 2018 Reply

   Det er godt du lige kan redegøre for de konkrete underparagraffer i loven – du er guruen der har introduceret os for loven.

 2. Dorte - February 20, 2018 Reply

  Hov – I er da også vilde med iskaffe -:)
  Så behøver I vist ikke længere “jagte” os, når vi trænger til iskaffe -:)

  Det ser rigtigt dejligt ud – ren ferieparadis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.