Sidste stop i Peru: Paracas og Lima

Så nåede vi også afslutningen på Peru eventyret og nu er vi for alvor ved at nå den endelige og sidste afslutning. To uger er hvad, der er tilbage. Det føles mærkeligt, på den ene side er vi ved at være mætte og trætte, men på den anden side kan vi ikke rigtig vænne os til tanken om, at vores tur rent faktisk har en ende. At den ikke bare varer ved, at vores “hverdag” ikke bare er en almindelig hverdag, men at der nu snart venter en “rigtig” hverdag. Nå. Nok af det, lad os for en stund vende tilbage til de sidste dage i Peru.

Paracas. En lille doven fiskerby ved kysten syd for Lima, der er blevet til en turistfælde grundet dens korte afstand til Ballestas øerne. Øer der (åbenbart) er kendt som “fattigmands Galapagos”. Vi havde to overnatninger i byen, hvor der ikke var det store at bedrive tiden med. Udover en bådtur til Ballestas selvfølgelig. Øerne var ikke mere end store klipper, der stak op af vandet i forskellige formationer. Der var flere, der dannede klippebuer, vi kunne sejle under. Og så var der fuglene. Der var fugle OVERALT! Aldrig i vores liv har vi set så mange fugle samlet ét sted. Det så vanvittigt ud. Og det fik en til lige at trække hætten op, når vi sejlede under en af buerne, klipperne var dækket af fugleklatter. Men det var et imponerende syn. Den ene af øerne, den med flest fugle, blev brugt til at høste guano (siger man “høste”?). Guano er områdets største industri og bliver brugt til gødning af jorden. Udover fugle så vi også flere søløver, der lå og dovnede på klipperne og et par små pingviner på tur hen over klippetoppen.

Ballestas. Man kan skimte to pingviner på toppen buen.

Vanvittigt fugleliv over øerne.

To styk dovne søløver.

Landskabet op langs kysten i det sydlige Peru var meget goldt og præget af sten og ørken. Vi havde forestillet os Peru mere frodigt, som vi så det i Cusco og Puerto Maldonado, og havde ikke hørt om denne del af Perus landskab. Vi fik kigget nærmere på den øde og vidtstrakte ørken på en tur ud i Paracas National Reserve. Her så vi de lodrette skranter ved kysten, hvor havet slog ind med voldsom kraft og de langstrakte vidder ind ad i landet. Vi er imponeret over, hvor alsidig naturen har vist sig at være her i Peru. De har lidt af det hele (og skulle eftersigende også have acceptable strande længere nordpå).

Nationalpark ved Paracas

Mere national park. Den peruvianske kyst er utrolig gold!

Sidste stop i Peru var hovedstaden Lima, hvorfra vores fly til Brasilien afgik. Vi havde to dage i Lima, og vi havde fået at vide af stort set samtlige rejsende, der havde besøgt Lima, at det var mere end nok. Der skulle ikke være det store at se og udenfor de to turistområder, Miraflores og Barranco, skulle byen heller ikke være det rareste sted at opholde sig for turister. Så vi holdte os til turistområderne, og de gav et overraskende positivt indtryk af Lima. Hvis det så bare havde været det sande billede og ikke bare en bobbel, havde det været perfekt. Men vi skulle ikke nyde noget af at komme i problemer, så vi holdte os fra den autentiske oplevelse i denne omgang. I stedet bookede vi en cykeltur rundt i Miraflores og Barranco og det var bestemt ikke en skuffelse. Vi havde en virkelig skøn venzuelsk guide, der var oprigtig interesseret i at fortælle og oprigtig interesseret i at lære og diskutere verden. Så udover nogle gode historie om Lima, fik vi også et sjældent indblik i alt det l#rt, der foregår i Venezuela for tiden. Det tog dog Christian et par ganges indspørgen, før hun hoppede på og fortalte lidt. Jeg tror, det var et ømt emne, fordi hun var meget glad og stolt af sit land og måske havde svært ved at acceptere, at det stod i forfald.

Paragliding ved kysten i Lima.

Street art i Barranco.

En pyramide fra præ-inka tiden midt i Lima.

Knold og Tot på cykeltur.

Efter to dage i Lima var det tid at sige farvel til Peru. Heldigvis var det ikke et sørgeligt farvel, da vi begge to allerede mentalt var i Rio og klar til at nyde to ugers ferie inden afgang til Danmark.

ChrLou

2 comments to “Sidste stop i Peru: Paracas og Lima”

You can leave a reply or Trackback this post.
 1. Nøvling - July 28, 2018 Reply

  Hej Louise og Christian,
  Vi skal på besøg hos mormor i morgen og har skrevet alle jeres blogindlæg ud, så vi hun også kan få glæde af dem. I har været flittige! Med dagens indlæg er det blevet til i alt 37 beskrivelser!! Godt gået!
  Kærlig hilsen fra Nøvling

  • ChrLou - July 28, 2018 Reply

   Hej Alle
   Ja det er blevet til en del indlæg, men nu kan vi efterhånden se ende på det. Jeg tror Louise glæder sig til ikke at skulle skrive blog 😉 I må hilse mormor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.